Algemene informatie België

Algemene informatie België

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een vakantie, waarbij de reistijd overzichtelijk is en in dat opzicht wordt er ook vaak gekozen voor het doorbrengen van de vakantie in België. België is een prima vakantieland en heeft als voordeel, dat men zich in grote delen in België in de eigen taal verstaanbaar kan maken.

Weer en klimaat in België

In België is er sprake van een gematigd zeeklimaat, maar er zijn zeker verschillen op te merken in de verschillende streken in België. De gemiddelde jaartemperatuur komt in België net boven de 11 graden uit. De maanden januari en februari zijn het koudst in België, waarbij de winters in de Ardennen het strengst en lang zijn. Net als in Nederland zijn de maanden juli en augustus het warmst en kiest een groot deel van de Nederlanders ervoor om in deze periode hun vakantie in België door te brengen.

Vakantiebestemming in België

In België zijn er verschillende soorten vakantiebestemmingen te vinden. Een deel van de vakantiegangers geeft de voorkeur aan een verblijf aan de kust van België op een van de campings of in een vakantiewoning, maar een nog groter deel kiest ervoor om de vakantie door te brengen in de Ardennen. In de Ardennen biedt de natuur alle gelegenheid om uiteenlopende activiteiten te ondernemen en het aanbod van campings is hier dan ook het grootst. Andere vakantiebestemmingen in België zijn uiteraard de gezellige steden, waar het Bourgondische leven in alle facetten naar voren komt. Brussel, Antwerpen, maar ook Brugge en Gent zijn gewilde steden om een korte vakantie door te brengen in België.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in België

Het grootste deel van de vakantiegangers, dat België als vakantiebestemming heeft, kiest voor een ontspannen of actieve vakantie en een kleiner deel benut de vakantie om bezienswaardigheden in België aan te doen. Een combinatie van ontspanning, het ondernemen van activiteiten en een bezoek aan bezienswaardigheden komt vaak voor. Beroemd is natuurlijk het Manneken Pis, het standbeeld dat in Brussel is te vinden, waaraan een bezoek prima gecombineerd kan worden met de grootste markt van Europa, namelijk de Gare du Midi. Wie in de buurt van Antwerpen verblijft, wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan de Graanmarkt en het Theaterplein, waar de bekende vogeltjesmarkt wordt gehouden.

Activiteiten in België

Een graag gedane activiteit in België tijdens de vakantie is fietsen. België biedt dan ook alle mogelijkheden om fietsend een bepaalde streek te verkennen. De favoriete fietsgebieden in België zijn onder meer de Limburgse Kempen, de Vlaamse laagvlakte en Brabant, waar een compleet fietsnetwerk is aangelegd. Ook mountainbikers kunnen aan hun trekken komen in België en dan vooral in de Ardennen, waar speciale routes zijn uitgestippeld. In de Ardennen kunnen er nog meer activiteiten worden ondernomen worden zoals onder andere abseilen, bergbeklimmen, raften en kanoën.